<< Previous Next >>

Wood


Wood
Photo Information
Copyright: Mariet Odink (Darlene) Gold Star Critiquer/Gold Star Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 95 W: 64 N: 186] (1289)
Genre: Places
Medium: Color
Date Taken: 2007-03-04
Categories: Daily Life, Humorous, Nature, Transportation
Camera: Canon Powershot A60
Exposure: 1/80 seconds
Details: (Fill) Flash: Yes
Photo Version: Original Version
Date Submitted: 2007-03-07 9:25
Viewed: 1658
Points: 4
[Note Guidelines] Photographer's Note
Last sunday we went for a walk in National Park Dwingelderveld. A very nice piece of nature, but sadly enough with a lot of cut down trees. And I mean, a lot! You can see a bunch of them on this picture.


About the National Park (in Dutch):
Het nationaal park ligt tussen de oude dorpen Ansen, Dwingeloo, Lhee, Lheebroek, Spier, Kraloo, Pesse en Ruinen. Ten noorden en ten zuiden wordt het gebied begrensd door de open weilanden bij de beken Dwingelerstroom en de Ruiner Aa. Binnen die dorpenring liggen duizenden hectare natuurgebied, ooit een onafzienbare vlakte met zand, hei en moerassig veen. Een onherbergzaam gebied, waar men alleen kwam als het nodig was. Die immense vlakte was het achterland van de boerendorpen. De voornaamste gronden van de boeren in de afgelopen eeuwen -de akkers- lagen op de essen. De sappige hooilanden -de madelanden- lagen in de beekdalen. Het uitgestrekte heideveld diende als weidegrond voor vee en als reservoir van grondstoffen, zoals plaggen, turf, wit zand en heidestruiken voor borstels. Het vee bestond vooral uit schapen die vanuit de dorpen kuddegewijs met de scheper over het veld trokken. Ook runderen werden op kleine schaal op de heide geweid.

SunToucher, Sebastien has marked this note useful
Only registered TrekLens members may rate photo notes.
Add Critique [Critiquing Guidelines] 
Only registered TrekLens members may write critiques.
Discussions
ThreadThread Starter Messages Updated
To SunToucher: BomenDarlene 1 03-07 10:01
You must be logged in to start a discussion.

Critiques [Translate]

Hoi Mariet,
Deze plek staat nog steeds op m'n agenda, maar ik denk dat ik wacht tot het wat beter weer wordt, want ik maar er waarschijnlijk een weekend van. Het kappen van bomen is eigenlijk een goed, iets. Dit geeft andere planten kans om te groeien, vooral als het gaat om het kappen van dennebomen. De storm heeft ook een groot aantal bomen om gewaaid, dus dit is ook het resultaat van het vele kap hout.

De foto vind ik erg mooi, vooral de vorm van boom 126. Persoonlijk ben ik niet zo gek van het frame.
Groeten.
Niek

Hello Mariet,
THis is indeed a lot of wood and everyone is wondering why and who does this in a National Park.
You have managed to put an interessting grame a round a simple object. THe is good contrast and excellent sharpness in your picture. Well seen and done. TFS THomas

Calibration Check
0123456789ABCDEF