<< Previous Next >>

Morning has broken on the river Semois


Morning has broken on the river Semois
Photo Information
Copyright: Diederik Douw (djdouw) (36)
Genre: Places
Medium: Color
Date Taken: 2005-07
Categories: Nature
Camera: Canon EOS 300, Canon 28-90 mm 1:4-5.6
More Photo Info: [view]
Photo Version: Original Version, Workshop
Date Submitted: 2008-01-01 6:11
Viewed: 2579
Points: 1
[Note Guidelines] Photographer's Note
None
Add Critique [Critiquing Guidelines] 
Only registered TrekLens members may write critiques.
Discussions
None
You must be logged in to start a discussion.

Critiques [Translate]

Hallo Diederik,
Als ik het goed begrepen heb, is dit een scan van een foto die je hebt genomen met een analoog toestel: het gaat toch wel degelijk om de Canon EOS 300 zónder "D" erachter, dus níet digitaal? Ik gebruik dat - uitstekende - toestel ook nog en ondervind wel dat de scans niet hetzelfde visuele effect geven als een digitaal toestel... Vandaar wellicht ook minder belangstelling vanwege de andere fotografen hier op TL...
Daardoor is je foto immers niet messcherp en heeft hij niet de blitse kleuren van een digitale foto. Dat vind ik hier echter niet erg. Ik kan de beide vormen van fotografie appreciëren.
Minder geslaagd vind ik echter de compositie, die me een tikkeltje te klassiek overkomt en te statisch overkomt. Toch kun je dat minpunt hier volgens mij ombuigen in een pluspunt. Je foto heeft namelijk iets retroachtigs. ik ben zelf een groot Ardennenliefhebber en de Semoisvallei is mijn grote favoriet. Ik heb al vaak oude ansichtkaarten van die streek gezien en je "ouderwetse" compositie (niet pejoratief bedoeld hoor ;o)) doet me daaraan denken. Pure nostalgie dus! Daarom had ik in jouw plaats een nabewerking gedaan om deze prent op een oude ansichtkaart te doen gelijken. Ik probeer misschien een workshop om je te tonen wat ik bedoel.
O ja, nog iets: vooraleer de Semois Frankrijk binnenstroomt (en er de schrijfwijze "Semoy" krijgt), stroomt ze ook nog eventjes door de provincie Namen (Namur). En dáár ligt Vresse-sur-Semois. Kun je daarom de provincie Luxemburg vervangen door de provincie Namen?
TFS & groeten!
Erik

Calibration Check
0123456789ABCDEF